duminică, 22 noiembrie 2015

Hai Romania! Romania - Bosnia Herţegovina

                  Aseară am fost la un meci de baschet desfăşurat la sala Polivalentă. Niciodată nu mai fusesem în noua sală, inaugurată la începutul primăverii, aşa că pentru noi a fost o premieră deosebită.
                  Meciul a fost şi el unul de zile mari: România - Bosnia Herţegovina. A fost primul meci al naţionalei femine de baschet în preliminariile EuroBasket Women 2017.
                  Evident, fetele noastre au câştigat, dar cu emoţii. 67 la 65, ultimul coş la adversarelor fiind înscris în ultima secundă. Fetele noastre au început foarte bine jocul, celelalte se vedeau că joacă pe teren străin, efectiv nu s-au putut aduna în prima jumătate a jocului pe care au şi pierdut-o la o diferenţă de 14 puncte. Chiar mă gândeam în sinea mea că ar fi bine dacă ale noastre le-ar da şi lor şansa de a nu pierde chiar umilitor. Dar mingea e rotundă, cum spune o celebră vorbă, iar şansele sunt extrem de schimbătoare. La un moment dat, când mai erau doar 4 minute până la sfârşitul meciului, a fost egalitate. Deja aveam emoţii mari.
                Nu îmi amintesc să mai fi strigat vreodată cu atâta frenezie: Hai România!
               Biletele au avut un preţ modic. A fost 10 lei biletul, iar toate fondurile se vor duce la familiile greu încercate în urma incendiului din Colectiv. Din punctul nostru de vedere, au fost 30 de lei extrem de bine investiţi, pentru Georgia netrebuind să cumpărăm bilet, că e mai mică. Plus că Paula a câştigat o şapcă oferită de sponsorii meciului, ceea ce a făcut-o extrem de încântată.
               A fost foarte multă lume. Nu chiar sala arhiplină, ca la meciul inaugural, dar cu multă lume veselă, optimistă, care a cântat şi a scandat foarte susţinut. Lângă noi a fost o familie venită cu ambele fete de la Dej pentru a susţine naţionala. În plus, în sală am văzut foate mulţi copii.
           În pauza meciului a fost un moment emoţionant pentru fanii baschetului clujean, echipa U Cluj fiind premiată pentru că a câştigat 11 titluri de campioană naţională, dintre care 10 consecutive.
            Fotografii nu ne-am făcut în sală. A fost un meci fără selfi-uri. Fotografiile de aici le-am luat de pe pagina echipei naţonale de baschet.  Prima le prezintă pe cele două clujence din echipă, Florina Paşcalău şi Gabriela Mărginean, a doua fiind şi jucătoarea cu cele mai multe puncte înscrise, ambele fiind la înălţine, din toate punctele de vedere, alături de timişoreanca Părău, cea care apare în a doua fotografie.
              Astăzi avem finală românească la tenis în Turneul Campionilor. Ambele echipe masculine calificate în finală au în componenţa lor un român. Oricare ar fi rezultatul, vom avea un aur şi-un argint.
               Hai România!

2 comentarii:

Păstrez ceva din filozofia salcâmului, înfloresc doar atunci când sunt sigur că e primăvară. (Valeriu Butulescu)
Fiica este imaginea mamei! (proverb grecesc) Iar eu am două...
"Cei născuţi de noi ne sunt dragi nu numai pentru virtutea lor, ci şi dintr-o necesitate naturală." Sf. Ioan Gură de Aur.