marți, 28 aprilie 2015

Turul ciclist "Cartile copilariei pe bicicleta"

             Despre turul ciclist caritabil, "Carţile copilariei pe bicicletă", am aflat încă din octombrie când  am participat la Opera Naţională împreună cu Paula la un concert caritabil susţinut de Alexandra Coman  în sprijinul proiectului "Cărţile copilăriei în fiecare casă". Evenimentul a avut loc sub înaltul patronaj al ASR Principele Nicolae al României pe care l-am ascultat vorbind şi despre acest tur ciclist. 

                Mă rog, intre noi fie vorba, nu e chiar o plăcere să-l auzi vorbind pe print, deoarece stâlceşte nu tocmai graţios limba romana, dar compensează printr-o inima bună si mult entuziasm. A! şi prin faptul că e frumos de pică...
             Aşadar, în perioada 23 aprilie şi 3 mai 2015, Alteța Sa Regală Principele Nicolae al României  pedalează 1000 de kilometri alături de campionul național la ciclism, Alex Ciocan, dar şi de alţi biciclişti care vor să li se alăture. Traseul porneşte din Sighetu Marmaţiei şi continuă în Dej, Cluj Napoca, Alba Iulia, Sibiu, Brașov, Sinaia, București, Călărași şi Constanța. Scopul este  implementarea programului „Cărţile copilăriei” în cât mai multe localităţi din ţară. Toate fondurile strânse vor fi direcționate pentru donații de carte în mediile defavorizate și oricine dorește să susțină inițiativa poate contribui cu o donație pe site-ul www.asociatiacurteaveche.ro/pebicicleta.
            Trebuie sa recunoastem, e o initiativă jos pălăria pentru că e nevoie de mult curaj si determinare pentru asa ceva şi de o conditie fizica tare buna (nu e chiar floare la ureche să străbaţi 13 judeţe în 9 zile) şi pentru că avem cu toţii nevoie de promovarea lecturii în rândul copiilor ce provin din medii defavorizate.
Jos pălăria pentru prinţ!
Jos pălăria pentru editură!
Programul complet aici!

6 comentarii:

  1. Superba initiativa! Am auzit si noi de ea! Pacat ca nu trece si pe la noi prin Iasi, dar poate la anu... cine stie...

    RăspundețiȘtergere
  2. si uite asa am aflat si eu despre acest eveniment!!! Tks! :) Ioana

    RăspundețiȘtergere
  3. Asa e; Brovo lor! Intrebarea este: Carti nu doresc caci am avea multe de donat; copii au crescut si ce au citit stau cam degeaba in biblioteca!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Noi am mai dat dintre ele la diverse biblioteci. Evident, mereu se aduna altele :)

      Ștergere

Păstrez ceva din filozofia salcâmului, înfloresc doar atunci când sunt sigur că e primăvară. (Valeriu Butulescu)
Fiica este imaginea mamei! (proverb grecesc) Iar eu am două...
"Cei născuţi de noi ne sunt dragi nu numai pentru virtutea lor, ci şi dintr-o necesitate naturală." Sf. Ioan Gură de Aur.