duminică, 15 martie 2015

Prajitura de post cu zmeura sau capsune

Imbratisarea virtuala din luna martie ma are gazda pe mine. Din pacate, oricata cenusa in cap mi-as pune, luna aceasta nu am fost o gazda prea stralucita. As fi vrut, chiar as fi vrut din toata inima, sa va provoc sa imbratisati si voi pe cineva foarte drag, sa-i trimiteti un gand frumos, o urare sincera, ca tot a fost martisorul, ziua femeilor, sfintisorii si tot ce mai vreti voi. Ca pentru asta a fost conceput acest proiect, sa imbratisam chiar si virtual pe cineva pe care il admiram si nu apucam in tumultul vietii cotidiene sa-i spunem ca ne pasa, ca ne place cum scrie si ca il citim chiar daca nu mai avem vreme si maini sa si comentam atat de des cat am vrea.
Eu trimit gandul meu frumos catre toate aceste harnice si generoase doamne,  Teodora Catrinel, Elena, Anca, Grety, Alexandra, Emilia, Minodora, Felicia, Ghemuleţ, Cristina (Androcriss), Mirela, Daniela, Dorina, Gabriela, Maria (Mutinel), Daniela,  care mi-au facut luna martie a anului trecut de neuitat! Vreau sa stiti ca va respect, va citesc pe bloguri sau pe facebook  si va apreciez din toata inima.
 Pentru astazi am pregatit o prajitura de post cu zmeura/capsune

Ingrediente: 2 cani faina, 1 cana zahar, 1/2 cana ulei, 1 cana apa minerala, 1 plic zahar vanilat, 1 praf de copt, 4 linguri fulgi nuca de cocos, zmeura/capsune.
Cand masurati, folositi de fiecare data aceeasi cana. Eu aici am folosit una de ~200 ml.
Amestecam intr-un bol faina cu zaharul, nuca de cocos, zaharul vanilat, praful de copt si un praf de sare. Incorporam apoi apa minerala si uleiul. Amestecam usor cu lingura pana la omogenizare.
La sfarsit incorporam fructele amestecand usor.
Aluatul se toarna in tava de chec sau in forme de briose.
E o prajitura simpla, care nu necesita ample cunostinte in taina gatitului si care, pe deasupra, este si foarte delicioasa.
 
 
Pentru ca acest proiect a pornit de pe un blog culinar, in general imbratisarea este urmata de o delicatesa care sa-l/o incante pe cel/cea care o primeste, dar asta nu e o conditie obligatorie.
Insa, asa cum va spusesem, s-a cam ales praful ( si nu cel de copt) de toate proiectele mele. Daca insa aveti timp si disponibilitate sa trimiteti astazi o imbratisare catre cineva la cate tineti, va astept astazi aici linkul spre a-l include in parada pe care o voi publica incapand de maine, data la care predau stafeta cuiva probabil mai harnic decat mine.
Spor la scris! Spor la gatit! Spor la mancat! Spor la imbratisat!

10 comentarii:

  1. Imi place cum arata prajitura, cred ca si eu as incerca asa ceva :) insa totusi, imi trebuie curaj :) Imbratisari si pupici, Liuba x

    RăspundețiȘtergere
  2. Pentru asta, draga Liuba, chiar nu ai nevoie de curaj. Aici nu ai ce sa gresesti, poate doar sa o arzi :)))

    RăspundețiȘtergere
  3. A trecut un an?! Wow!
    Te imbratisez cu mare drag!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ui, ce pofta mi-ai facut, de prajituricaaaaa

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa stii ca te invit sa-ti satisfaci pofta, oricand vrei tu :)))

      Ștergere
  5. Abia astept sa o incerc si eu! Chiar nu mai aveam idei! Tks! :) Ioana

    RăspundețiȘtergere
  6. Un suflet frumos , traieste simplu ! Multumesc pentru frumusetea ta !

    RăspundețiȘtergere

Păstrez ceva din filozofia salcâmului, înfloresc doar atunci când sunt sigur că e primăvară. (Valeriu Butulescu)
Fiica este imaginea mamei! (proverb grecesc) Iar eu am două...
"Cei născuţi de noi ne sunt dragi nu numai pentru virtutea lor, ci şi dintr-o necesitate naturală." Sf. Ioan Gură de Aur.