miercuri, 12 noiembrie 2014

Braduti deliciosi

E încă toamnă şi frumos, deşi în ultimele ore soarele se cam joacă cu noi de-a v-aţi ascunselea.
Şi cu toate astea m-am gândit la brăduţi.
Chiar aşa.
Brăduți buni, delicioși, făcuți din aluat de pâine.
La mine aluatul de pâine are mereu o altă consistență şi un alt gust, pentru că îl îmbunătățesc întotdeauna cu ceea ce am în frigider şi mi se pare mie că se potrivește în acel moment, adică adaug: unt, lapte, ouă, smântână, ulei, diferite semințe.
Pe aceștia i-am făcut extrem de simplu, doar am asamblat biluțele de aluat în formă de brăduț.
Varianta acesta e de post, nici măcar față nu le-am dat, nu i-am uns la sfârșit cu ou bătut, cum se face de obicei, deoarece de ceva vreme am scos din alimentația mea produsele de origine animală. Şi chiar dacă pentru fete mai gătesc cu ele, acum am făcut pâinița aceasta să o pot mânca şi eu.
                    decorat aşa cum se cuvine, cred că poate sta cu mândrie pe o masă de sărbătoare sau         oricând între prieteni şi, mai ales, între copii
Brăduţul acesta, care după cum observ îmi deschide seria postărilor cu aer iernatic şi de sărbătoare, îl trimit cu multă bucurie să le facă poftă fetelor harnice de la claca pornită de Beatrice, pe care o îmbrăţişez cu foarte mult drag şi în cadrul provocării pornite de Cristina şi găzduită în această lună de către Mihaela.
Spor la lucru, hărnicuţelor!

10 comentarii:

  1. Oooo, ce pofta mi-ai facut... Si eu vroiam sa fac azi o paine cu iaurt si seminte, dar m-am luat cu alte treburi si acum nu prea mai am chef. Bradutul arata foarte bine, daca ar fi pe masa la mine sigur copiii ar spune: mami, la noi in bucatarie miroase a Craciun. Oricum, de vreo doua saptamani, aud cam in fiecare zi propozitia asta, poate pentru ca am facut multe prajituri in ultima vreme, poate de la mirosul de citrice, de la vremea de afara sau poate doar de la dorinta lor copilareasca de a veni Craciunul mai repede. Spor la lucru si tie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur. Cred ca e foarte frumos in bucataria ta. Prajiturile ne plac si noua tare mult...

      Ștergere
    2. Nu stiu daca e frumos la mine in bucatarie, dar cand ne apucam de prajiturit sigur MIROASE frumos. Mi-a zis ieri fiica cea mare, care la pachetelul de la scoala are mereu o prajiturica sau un sandvis cu unt si vreo dulceata de casa, ca i-a zis o colega: "eu cand ma gandesc la casa ta ma gandesc la o fabrica de prajituri." Mie mi-a placut asta, ca o fabrica de prajituri cred ca e visul oricarui copil :)

      Ștergere
    3. Vai, ce frumos! Ce poti sa iti doresti mai mult!!!

      Ștergere
  2. Arata forte bine bradutul tau si sunt sigura ca este foarte bun ♥♥♥
    Eu paine in casa nu prea fac, pentru simplul motiv ca nu mancam paine deloc, insa o sa fac anul acesta cozonacul in forma de bradut :D
    Sper ca esti bine :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca si cozonacul in forma asta arata tare bine.
      Sunt in regula, sa stii, nu chiar foarte bine, dar sunt. Multumesc!

      Ștergere
  3. Ce frumos a iesit si ce idee buna ne-ai dat!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ma ierti ca las mesaj asa tarziu, insa data trecuta am "fugit", mi-ai facut pofta si...nu mai spun :)))) ! Felicitari si multumesc din suflet pentru prezenta ! :*

    RăspundețiȘtergere

Păstrez ceva din filozofia salcâmului, înfloresc doar atunci când sunt sigur că e primăvară. (Valeriu Butulescu)
Fiica este imaginea mamei! (proverb grecesc) Iar eu am două...
"Cei născuţi de noi ne sunt dragi nu numai pentru virtutea lor, ci şi dintr-o necesitate naturală." Sf. Ioan Gură de Aur.