sâmbătă, 25 decembrie 2010

despre darurile Mosului

Pentru ca am fost copii cuminti a venit aseara mosul, in carne si oase, la noi acasa. De fapt, la casa bunicilor, unde stie el sa vina de cativa ani incoace. A venit in prag de seara, nu s-a lasat foarte mult asteptat, si ne-a adus darurile asteptate si cateva neasteptate. Ca doar el stie sa faca surprize frumoase. Darul mult asteptat a fost un parfum pe care l-a primit fetita doritoare de miresme imbietoare. Dar nu l-a lasat inima pe Mos sa aduca doar un cadout micut, a mai pus in sacul lui generos si niste hainute si jucarii.
Dar aseara, cand inca nu stiam daca vine Mosul, abia s-a lasat fetita mare convinsa sa mearga cu colinda. Voia sa fie acasa, sa nu cumva sa il rateze pe Mos Craciun.
Si tot aseara, am auzit o povestioara tare draguta despre o fetita care il astepta si ea pe batranu Mos. Numai ca ea avea foarte multe dorinte, deloc ieftine, dorinte care sareau la un prim calcul de 600 lei. Si biata mama tot incerca sa convinga fata sa renunte la unele lucruri, sa ceara mai putin, ca nu are Mosul atatia bani. Fata tot a ascultat-o pe mama vorbind, dar la un moment dat i-a spus: ce te tot stresezi tu, mama, pentru banii mosului. Ce te intereseaza pe tine de unde face el rost de bani? Doar de asta este el Mosul, sa se descurce. Mai poti zice ceva fara sa strici vraja...
Sper ca ati fost toti cuminti si a venit si la voi Mosul.
La noi acum in fata blocului bunicilor e un grup de colindatori care au si caluti si danseaza tare frumos. Ma duc sa ma delectez privindu-i.
Va doresc sa aveti zile frumoase si pline de magie oriunde ati fi si orice ati face!
Craciun fericit!

5 comentarii:

Păstrez ceva din filozofia salcâmului, înfloresc doar atunci când sunt sigur că e primăvară. (Valeriu Butulescu)
Fiica este imaginea mamei! (proverb grecesc) Iar eu am două...
"Cei născuţi de noi ne sunt dragi nu numai pentru virtutea lor, ci şi dintr-o necesitate naturală." Sf. Ioan Gură de Aur.